Linkuri accesibilitate

Dictaturile arabe, violența de stat, tirania și represiunea militară.Checkpoint 303 este un proiect de muzică electronică experimentală menit să atragă atenția lumii asupra nedreptăților și suferințelor pe care le îndură populația civilă dn Orientul mijlociu și lumea arabă.

Trupa e formată dintr-un palestinian, un tunisian și un francez, care combină ritmurile electronice și diverse teme muzicale orientale cu sunete din viața de zi cu zi înregistrate pe teren în Palestina,Tunisia și Egipt.

În 2012, Checkpoint 303 a lansat albumul intitulat „Sidi Bouzid Syndrome”, care face referință la orașul tunisian Sidi Bouzid, locul unde în ianuarie 2010 Mohamed Bouazizi, un vînzător ambulant, și-a dat foc după ce o funcționară municipală i-a confiscat taraba.

Gestul de protest al lui Bouazizi a declanșat revoluția tunisiană, și a inspirat ulterior mișcările de revoltă din mai multe țări, o revoltă denumităgeneric Primăvara Arabă.

Noi ascultăm acum piesa „Al Dik” (Cocoșul), care folosește fragmente citite de regretatul poet sirian Nizar Qabbani în care acesta critică explicit dictaturile arabe, violența de stat, tirania și represiunea militară.
XS
SM
MD
LG