Linkuri accesibilitate

Barack Obama condamnă intervenția în forță a armatei și violențele din Egipt


Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a condamnat astazi violenţele din Egipt şi intervenţia in forţă de ieri împotriva protestatarilor anti-regi, afirmind ca Statele Unite sprijina drepturile omului, inclusiv dreptul oamenilor la proteste paşnice. Preşedintele american a cerut autorităţilor de la Cairo să ridice starea de urgenţă şi sa inceapa procesul de reconciliere naţionala. Statele Unite nu se plaseaza de nici o parte a conflictului politic din Egipt, a mai spus preşedintele american care a anunţat şi suspendarea unor exercitii militare comune americano-egiptene ce erau programate pentru luna viitoare.
„America nu poate hotari viitorul Egiptului. Asta trebuie sa faca poporul egiptean. Nu luam partea nimanui. Stiu ca este tentant pentru cei din egipt sa dea vina pe „actori” externi pentru tot ce merge prost. Am fost învinuiţi de sprijinitorii lui Morsi, am fost învinuiţi de partea cealaltă. Acest mod de a vedea lucrurile nu-I va ajuta in nici un fel pe egipteni să obţină viitorul pe care îl merită, a spus preşedintele american.”
Anterior, Ministerul sanatatii de la Cairo a anunţat că numarul morţilor din confruntarile de ieri intre poliţie si sprijinitorii preşedintelui inlaturat de la putere, Muhamed Morsi, este de 525. Numarul răniţilor este de peste 3.500. Fraţia Musulmana, care organizase protestele non stop din ultima luna, a afirmat ca numarul morţilor este de 2000 şi al răniţilor de zece mii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG