Linkuri accesibilitate

Ungaria răspunde criticilor exprimate de preşedintele Traian Băsescu


Ungaria şi România împărtășesc interesul protejării minorităţilor etnice, iar Ungaria este angajata într-un dialog constructiv cu România în privinţa acestui subiect, a afirmat luni seara ministerul ungar de externe, răspunzând unor declarații ale președintelui român Traian Băsescu, relatează agenţia de ştiri MTI.

Ambasadorul ungar în România, Oszkár Füzes, a transmis Bucureştiului că Ungaria este angajata în menținerea stabilității in regiune si in garantarea drepturilor omului si drepturilor minoritatilor etnice.

Ministerul ungar a reacționat astfel in urma unor declarații ale președintelui român Traian Băsescu, care a spus luni, la un forum in Ținutul Secuiesc, ca Ungaria a devenit un „focar de instabilitate” in privința problemelor minoritatilor etnice si ca România isi va asuma rolul „punerii la punct a Budapestei”.

Potrivit MTI, ministerul ungar subliniază totodată in comunicat ca Guvernul de la Budapesta a susținut in mod constant doleanțele etnicilor maghiari din Romania, exprimate in mod democratic si respectând normele si practicile europene.
XS
SM
MD
LG