Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.La Chișinău are loc astăzi ședința serviciilor municipale ale capitalei, iar ministrul agriculturii, Vasile Bumacov, urmează să prezinte la o conferință de presă rezultatele secerișului.

Institutul Politicon prezintă un nou top lunar al politicienilor moldoveni.

Noul președinte al Iranului, Hassan Rohani, care și-a preluat oficial postul la sfârșitul săptămânii, ar putea fi întâmpinat astăzi cu noi sancțiuni americane, scrie agenția AP. Potrivit sursei, propunerea de înăsprire a politicii americane față de Iran este cuprinsă într-o scrisoare pe care Senatul american o va înmâna astăzi oficial administrației Obama.

Ambasadele Germaniei, Marii Britanii, Franței și Statelor Unite din Yemen rămân închise și astăzi în urma unor amenințări de securitate, după ce sute de militanți Al Qaeda au evadat de la începutul lunii curente din închisori în Irak, Libia sau Pakistan. Statele Unite și-au închis preventiv ambasadele din mai multe țări musulmane.

Un tribunal din Turcia urmează să anunțe verdictul într-un proces cu 275 de acuzați, inclusiv un fost comandant de armată. Procurorii spun că toți ar fi fost implicați într-o conspirație împotriva guvernului cu rădăcini islamiste al Turciei.
XS
SM
MD
LG