Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Vicepremierul Valeriu Lazăr inspectează traseul gazoductului Iași-Ungheni; ex-premierul Vlad Filat în vizită la aeroportul Mărculeşti; preşedinţii SUA şi Yemen discută la Washington despre combaterea terorismului.

Ministrul economiei, vicepremierul Valeriu Lazăr, urmează să viziteze astăzi locul unde va traversa râul Prut gazoductul Iași-Ungheni, care urmează să fie realizat în colaborare cu România.

Liderul liberal-democraților, fostul premier Vlad Filat, are programată o vizită de lucru în raionul Florești, inclusiv la aeroportul Mărculești.

Astăzi intră în vigoare noile reguli pentru obținerea permisului de conducere, adoptate de Ministerul Tehnologiei și Comunicațiilor.

În capitală va avea loc astăzi după-amiază ședința Grupului de monitorizare a implementării strategiei anticorupție.

Banca Națională a Moldovei urmează să facă publice date despre evoluția inflației.

La Judecătoria sectorului Centru are loc ședința de judecată în dosarul Green Hill Mall contra Primăriei capitalei.

La Washington președintele Statelor Unite, Barack Obama, va purta discuții cu omologul său din Yemen, Abdo Rabbu Mansour Hadi. Yemenul este una din țările importante pentru Statele Unite în lupta împotriva terorismului.

La Atena premierul Greciei, Antonis Samaras, va prezida o ședință de guvern consacrată preluării de către țara lui, la anul, a președinției rotative a UE, pe fondul marilor greutăți bugetare ale Greciei.

În Spania premierul Mariano Rajoy va răspunde în parlament întrebărilor deputaților privind un scandal de corupție la cel mai înalt nivel.

Banca Centrală Europeană va avea astăzi o ședință a board-ului la care se așteaptă să anunțe că lasă neschimbată dobânda-cheie pe fondul semnalelor că recesiunea din zona euro s-ar apropia de final. Un anunț privind dobânzile ar urma să facă tot astăzi Banca Angliei.

Polonia marchează astăzi cea de-a 68-a aniversare a revoltei de la Varșovia împotriva ocupației naziste, iar China sărbătorește a 86-a aniversare a înființării Armatei de Eliberare a Poporului.
XS
SM
MD
LG