Linkuri accesibilitate

Peste 20 de membri ai sistemului de sănătate din Moldova instruiți de un grup de specialiști americani în resuscitarea cardio-pulmonare


Lucrători medicali de la Garda Naţională a Carolinei de Nord, SUA, şi Comandamentul European al SUA au instruit un grup de peste 20 de asistenţi medicali şi alţi profesionişti din acest domeniu din Moldova la tema resuscitării cardio-pulmonare.
Echipa din SUA se află în Moldova în perioada 22-26 iulie. Vizita face parte dintr-un proiect de lungă durată din cadrul Parteneriatului de Stat Carolina de Nord-Moldova, menit să contribuie la creşterea capacităţii asistenţei medicale. Ei vor instrui reprezentanţi ai Colegiului de Medicină din Moldova, Asociației de Nursing, Ministerului Sănătății şi Ministerului Apărării. Proiectul a fost lansat în martie 2013, când un grup de profesionişti medicali din SUA au efectuat o vizită în Moldova pentru a prezenta omologilor din Moldova procedurile şi tehnicile medicale utilizate de corpul medical militar din SUA.
Parteneriatul de Stat Carolina de Nord–Moldova a fost iniţiat în 1995 şi este administrat de Oficiul pentru cooperare militara al Ambasadei SUA, relatează un comunicat al Ambasadei SUA în Moldova.
XS
SM
MD
LG