Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



D-na Natalia Gherman, ministru de externe, se întâlneşte la Moscova cu omologul său rus Serghei Lavrov.

La Bruxelles are loc o nouă reuniune, la nivel de experţi, a Consiliului NATO-Rusia.

Şi tot acolo, sunt reluate negocierile dintre Serbia şi fosta sa regiune separatistă Kosovo. Serbia nu recunoaşte independenţa Kosovo dar de normalizarea relaţiilor dintre cele două ţări depind şansele Serbiei de a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Între timp, comisarul european pentru extindere, Stefan Füle, se întâlneşte cu premierul republicii Sârbska, entitatea minorităţii sârbe din cadrul Bosniei-Herţegovina.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, va ţine un discurs pe teme economice. Cum a mărturisit deja preşedintele american, discursul nu va aduce surpriz, dar are scopul de a repune creşterea economică în atenţia opiniei publice şi a Congresului.

Iar la Minsk se încheie Congresul Mondial al belaruşilor.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG