Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.La Chişinău va veni o delegaţie a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, condusă de Olivier Descamps, director general pentru Turcia, Europa de Est și Asia Centrală. BERD este unul din cei mai mari investitori în Republica Moldova: din 1994, s-a implicat în 100 de proiecte, în valoarea de aproape 900 de milioane de euro.

La primăria, ca în fiecare luni, este şedinţă operativă, iar Ministerul Agriculturii organizează un seminar de informare despre „Suport de urgenţă pentru agricultura ţării”.

La Bruxelles are loc reuniunea miniştrilor de externe ai Uniunii Europene, urmată de o reuniune a miniştrilor de externe din ţările Parteneriatului Estic, la care va fi prezentă şi Natalia Gherman.

Tot la Bruxelles, Centrul pentru Politici Europene organizează o dezbatere despre summitul de la Vilnius şi viitorul Parteneriatului estic, la care d-na Gherman va lua parte alături de ministrul de externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, al cărui ţară deţine preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene.

Papa Francisc este aşteptat în Brazilia, unde joi va fi marcată Ziua Mondială a Tineretului. Tinerii interesaţi îl pot urmări pe Suveranul Pontif pe Twitter şi, anunţa vineri Vaticanul, pot primi şi absoluţii prin internet.

Începe săptămâna „Naţiunilor Captive”. Lansată în 1959 de preşedintele american Dwight Eisenhower, în plin Război Rece, Săptămâna Naţiunilor Captive era iniţial dedicată ţărilor din blocul comunist – astăzi este dedicată tuturor ţărilor cu regimuri autoritare, în care cetăţenii nu-şi pot alege liber guvernanţii.
XS
SM
MD
LG