Linkuri accesibilitate

J. Brush: „O să fiu mulţumită când conflictul transnistrean este rezolvat”


„O să fiu mulţumită când conflictul transnistrean este rezolvat” a declarat Jennifer Brush, şefa misiunii OSCE la Chişinău, comentând ultima rundă a negocierilor 5+2 de la Viena, încheiate miercuri. Într-un interviu cu Europa Liberă, d-na Brush a spus că problema liberei circulaţii între cele două maluri ale Nistrului rămâne de actualitate, deşi la Viena nu s-a convenit nici un acord, posibil din cauza presiunilor politice la care sunt supuse ambele părţi.

D-na Brush a remarcat şi faptul că înţelegerea dintre Chişinău şi UE de a stabili puncte de înregistrare a migraţiei de-a lungul liniei administrative de demarcaţie cu Transnistria a create tensiuni . La care, în opinia d-nei Bush, Tiraspolul pare să fi replicat cu legea privind delimitarea aşa-numitei frontiere a Transnistriei.

Şefa misiunii OSCE a precizat că în acest moment se discută cu guvernul moldovean posibilitatea ca locuitorii din Transnistria, deţinători de paşapoarte străine să se poate înregistra drept rezidenţi permanenţi ai „Transnistriei, liniuţă Moldovei” pentru a putea circula fără probleme între cele două maluri ale Nistrului.
XS
SM
MD
LG