Linkuri accesibilitate

Nemulțumire la Moscova față de unele declarații ale președintelui României


Traian Băsescu la Chișinău, 17 iulie 2013.

Maria Zaharova: „Traian Băsescu a pus sub semnul întrebării îndeosebi sinceritatea reprezentanţilor oficiali ruşi.”
Ministerul de externe rus s-a declarat nemulţumit de anumite remarci făcute de preşedintele român Traian Băsescu cu privire la Rusia şi poziţia acesteia în problema rezolvării conflictului tranistrean.

Maria Zaharova, directorul adjunct al Departamentului Informaţie şi Presă din cadrul Ministerului de Externe rus a calificat drept „incorecte şi lipsite de temei” anumite aprecieri făcute de preşedintele Băsescu în interviul acordat Europei Libere, în ajunul vizitei la Chişinău.

„Traian Băsescu a pus sub semnul întrebării îndeosebi sinceritatea reprezentanţilor oficiali ruşi, care pledează în favoarea unei soluţii durabile şi viabile la conflictul transnistrean", a afirmat Maria Zaharova, citată de agenţiile de presă ruse şi internaţionale.

„Rusia pledează pentru elaborarea unui statut special, fiabil, garantat pentru Transnistria în componenţa Republicii Moldova, cu respectarea integrităţii ei teritoriale şi a suveranităţii de stat", a mai declarat Zaharova.

În interviul cu Europa Liberă, preşedintele român Traian Băsescu declara, între altele, despre poziţiile României şi Rusiei faţă de Transnistria: „…este clar că avem opinii diferite: rușii o văd federalizată, noi o vedem unitară.”

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG