Linkuri accesibilitate

Jennifer Brush: „Voi fi mulțumită cînd conflictul transnistrean va fi rezolvat”


„O să fiu mulţumită când conflictul transnistrean este rezolvat” a declarat Jennifer Brush, şefa misiunii OSCE la Chişinău, comentând ultima rundă a negocierilor 5+2 de la Viena. Într-un interviu cu Europa Liberă, d-na Brush a spus că problema liberei circulaţii între cele două maluri ale Nistrului rămâne de actualitate, deşi la Viena nu s-a convenit nici un acord, posibil din cauza presiunilor politice la care sunt supuse ambele părţi.
D-na Brush a remarcat şi faptul că înţelegerea dintre Chişinău şi UE de a stabili puncte de înregistrare a migraţiei de-a lungul liniei administrative de demarcaţie cu Transnistria a create tensiuni, la care, în opinia d-nei Bush, Tiraspolul pare să fi replicat cu legea privind delimitarea aşa-numitei frontiere a Transnistriei.
Şefa misiunii OSCE a precizat că în acest moment se discută cu guvernul moldovean posibilitatea ca locuitorii din Transnistria, deţinători de paşapoarte străine să se poate înregistra drept rezidenţi permanenţi ai „Transnistriei Moldovei” pentru a putea circula fără probleme între cele două maluri ale Nistrului.
XS
SM
MD
LG