Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.La Chişinău este aşteptat astăzi în vizită preşedintele României, Traian Băsescu. În afară de întrevederile cu demnitarii şi o conferinţă de presă cu preşedintele moldovean, Traian Băsescu va depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai societăţii civile şi ai clerului ortodox din Republica Moldova.

La Viena, se încheie astăzi o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 pe tema conflictului transnistrean, care a început marţi. Este prima asemenea întâlnire de la tensionarea relaţiilor dintre Chişinău şi Tiraspol din cauza intenţiei guvernului moldovean de a controla migraţia la Nistru şi a legii transnistrene despre „frontiera de stat”.

Un fost vicepreşedinte al Curţii de Conturi, Tudor Şoitu, care şi-a pierdut funcţia recent, spune că va da publicităţii astăzi la Chişinău presupuse încălcări în activitatea instituţiei şi o presupusă tăinuire a informaţiei de la reviziile din sectorul termo-energetic.

La Grosseto, în Italia, se reia astăzi procesul lui Francesco Schettino, căpitanul navei de croazieră italiene Costa Concordia care a naufragiat anul trecut, făcând 32 de victime. Căpitanul despre care presa a scris că ar fi luat cina pe vas cu o angajată moldoveană, în seara naufragiului din ianuarie 2012 este judecat pentru omucidere şi abandonarea navei.

Comisarul european pentru extindere şi politica vecinătăţii, Štefan Füle se află astăzi în vizită la Belgrad, în Serbia.

În lume este marcată astăzi Ziua pentru Justiţie Internaţională, care a fost instituită de ONU pentru a comemora adoptarea tratatului fondator al Tribunalului Penal Internaţional.
XS
SM
MD
LG