Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Parlamentarii moldoveni intră oficial în concediu. Anul acesta şi-au acordat îndemnizaţii de vacanţă majorate - până la 32 de mii de lei pentru perioada 15 iulie – 16 august, inclusiv salariul, un ajutor material şi un ajutor pentru tratament.

Astăzi începe sesiunea suplimentară pentru examenele de bacalaureat, care va dura până vineri şi la care sunt aşteptaţi peste 10 mii de elevi. Este o cotă nemaintâlnită, dar explicabilă prin rata mare, de peste 40%, a eşecurilor la sesiunea obişnuită. Şi examanele repetate tot vor fi filmate.

La Madrid, compare în faţa tribunalului fostul trezorier al Partidului Popular, Luis Barcenas, după ce ziaul El Mundo a înmânat instanţei originalul unui document care ar demonstra plăţi ilegale către membrii partidului de guvernare, inlcusiv premierul Mariano Rajoy.

La Casa Albă de la Washington, preşedintele Barack Obama se întâlneşte astăzi cu predecesorul său George Bush la decernarea unui premiu instituit de acesta pentru munca voluntarilor.

Preşedintele Băncii pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Suma Chakrabarti se află astăzi în Azerbaijan în debutul unui turneu de 5 zile prin ţările Caucazului de Sud.

Preşedintele belorus, Alexandr Lukaşenko începe o vizită de trei zile în China.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG