Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.La Chişinău este aşteptată astăzi în vizită şefa politicii externe şi de securitate a Uniunii Europene, Catherine Ashton.

Se mai află în vizită la Chişinău adjunctul secretarului general al Alianţei Nord Atlantice, Gabor Iklody. Cu ocazia Săptămânii NATO în Moldova 2013, el va participa împreună cu oficiali moldoveni la lansarea unui nou proiect de distrugere a pesticidelor periculoase la Dănceni, Ialoveni.

Preşedintele croat, Ivo Josipovic îşi încheie astăzi vizita de două zile în Bosnia-Herţegovina, prima sa vizită în străinătate de la intrarea Croaţiei în Uniunea Europeană la 1 iulie.

La sesiunea de astăzi a Parlamentului European, la Bruxelles, europarlamentarii vor face un schimb de opinii cu ministrul lituanian de externe, Linas Linkevičius despre priorităţile preşedinţiei lituaniene a Uniunii Europene în politica de extindere.

Comisarul european pentru extindere şi politica vecinărţii, Štefan Füle începe astăzi o vizită de două zile în Armenia.

Organizaţia neguvernamentală Transparency International va da publicităţii astăzi la Berlin un nou barometru global al corupţiei. Organizaţia spune că este cel mai mare sondaj de opinie pe care l-a făcut vreodată, implicând 114 mii de oameni din 107 ţări.

În lumea musulmană începe astăzi Ramadanul, o importantă sărbătoare religioasă de o lună în timpul căreia musulmanii ţin post în orele zilei.

Ministra justiţiei din Israel, Tzipi Livni vizitează astăzi Moscova, unde va discuta cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov despre procesul de pace din Ortientul Mijlociu.

Sudanul de Sud marchează astăzi doi ani de când a deveni stat independent în urma celui de-al doilea război civil care a durat peste două decenii şi a răpit 2 milioane de vieţi înainte de a se încheia în 2005.
XS
SM
MD
LG