Linkuri accesibilitate

Avocata parlamentară Aurelia Grigoriu îşi nuanţează declaraţia privind Armenia


Avocata parlamentară Aurelia Grigoriu a explicat că, la Erevan, nu a ţinut un discurs politic, ci unul care se referă stric la situaţia drepturilor omului în ţări confruntate cu conflicte îngheţate cum sunt Armenia, Azerbaidjanul, Georgia şi Republica Moldova. Aflată recent la un congres internaţional în capitala Armeniei, d-na Grigoriu a fost citată cu declaraţia că Armenia este un stat agresor şi că a ocupat 20% din teritoriul Azerbaidjanului.

Între timp, relatează agenţia IPN, instituţia avocaţilor parlamentari din Republica Moldova – Centrul pentru Drepturile Omului - a expediat o scrisoare în Armenia în care îşi exprimă regretul în legătură cu incidentul produs.

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, aflat astăzi la Centrul pentru Drepturile Omului din Moldova, a criticat declaraţia Aureliei Grigoriu, precizând că avocata parlamentară va fi audiată la Comisia pentru drepturile omului din Parlament. Igor Corman a reamintit că există posibilitatea ca Parlamentul să retragă încrederea unui avocat parlamentar.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG