Linkuri accesibilitate

„Ţările care au optat pentru Europa trebuie să ştie că sunt bine venite în familia noastră...”


Președinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, adresîndu-se reporterilor la Bruxelles

Declarații ale președintei Lituaniei și președintelui Comisiei Europene pe marginea perspectivelor integrării statelor membre ale Parteneriatului Estic.„Ţările care au optat pentru Europa trebuie să ştie că sunt bine venite în familia noastră, în momentul când sunt pregătite” - a declarat între altele preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, în plenul Parlamentului European, vorbind de relaţia dintre Uniunea Europeană şi ţările din Parteneriatul Estic.

D-na Grybauskaite, a cărei ţară a preluat de 1 iulie preşedinţia Uniunii Europene, a mai declarat că pe agenda preşedinţiei lituaniene se află adâncirea integrării dintre Uniunea Europeană şi partenerii estici.

Cât priveşte summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie, preşedinta Lituaniei şi-a exprimat speranţa că va fi un succes pentru toată părţile implicate: „Sper ca summitul de la Vilnius să marcheze un pas decisiv înainte spre atingerea ţintelor comune, asocierea politică şi integrarea economică între Uniunea Europeană şi partenerii estici”.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vorbind tot la Strabourg, a declarat că este „responsabilitatea ţărilor din Uniunea Europeană să aducă aceste ţări, care fac parte din Europa, mai aproape de structurile UE.

„Dacă aceste ţări aplică reformele politice şi economice necesare - a mai declarat Barroso - trebuie să le oferim o mai mare integrare economică şi politică. Sper că summitul de la Vilnius va confirma această importantă orientare strategică” , a spus Jose Manuel Barroso în plenul Parlamentului European.
XS
SM
MD
LG