Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor lansează navigaţia internă pe rîul Prut pe baze permanente. După ceremonia oficială, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Vasile Botnari, se va întâlni cu reprezentanţii Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, pentru a discuta construirea unui tronson de cale ferată cu ecartament european la Giurgiuleşti.

Liderul democrat Marian Lupu va vizita Centrul de plasament „Drumul spre casă” din mun. Bălţi, în cadrul campaniei sociale a PDM, „Moldova, vreau să te ajut”.

Delegaţia Parlamentului Republicii Moldova participă la reuniunea anuală a Adunării Parlamentare OSCE, care are loc la Istanbul, până pe 3 iulie. Va fi discutat şi un proiect de rezoluţie a Adunării Parlamentare OSCE cu privire la Republica Moldova.

Pe agenda agenda internațională: Croaţia a devenit al 28-lea stat membru al Uniunii Europene, iar Lituania a preluat preşedinţia prin rotaţie a Uniunii.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, începe a treia etapă a turneului său african, în Tanzania.

Premierul britanic David Cameron se află în Kazahstan. Este prima vizită a unui premier britanic în această ţară central-asiatică, bogată în petrol.

La Moscova are loc al doilea summit al ţărilor exportatoare de gaze. Iranul va fi reprezentat de preşedintele demisionar Ahmadinejad, care va discuta cu oficialităţile ruse şi despre situaţia din Asia Centrală şi din Siria.

La Strasburg începe sesiunea plenară a Parlamentului European. Marţi, preşedintele Nicolae Timofti este aşteptat la Strasburg, pentru o întrevedere cu Stefan Füle, comisarul european pentru extindere.
XS
SM
MD
LG