Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Ambasada Statelor Unite şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie lansează o dezbaterea despre combaterea traficului de persoane în Republica Moldova.

Comisia sinodială pentru probleme „Morale și sociale” din cadrul Mitropoliei Moldovei organizează o conferinţă de presă despre „Propuneri practice întru soluţionarea conflictului stat-biserica”.

Astăzi se afişează rezultatele examenului de bacalaureat. Candidaţii au 48 de ore pentru a contesta rezultatele, informează Ministerul Educaţiei, pe pagina de Internet.

Pe agenda internaţională: secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, îşi încheie vizita de două zile în Georgia. Ieri, premierul georgian Bidzina Ivanishvilli confirma noua politică a Georgiei, care va continua eforturile de a se apropia de Alianţa Nord-Atlantică, dar va încerca şi o normalizare a relaţiilor cu Rusia.

Preşedintele american Barack Obama îşi continuă turneul african în Senegal, Africa de Sud şi Tanzania.

În Brunei începe reuniunea la nivel înalt a miniştrilor de externe din ţările din sud estul Asiei.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional este pentru două zile în Ucraina, într-o vizită protocolară asemănătoare cu cea de la Chişinău, pentru prezentarea noului şef al misiunii.

La Bruxelles începe reuniunea de două zile a liderilor Uniunii Europene. Între altele urmează să fie aprobată deschiderea negocierilor de aderare cu Serbia, la începutul anului viitor, în ianuarie. Deschiderea negocierilor ar putea fi însă din nou amânată, ţinând cont mai ales de evoluţia relaţiilor dintre Serbia şi Kosovo.
XS
SM
MD
LG