Linkuri accesibilitate

Tiger Lillies


Tristețea iremediabilă și profund poetică a unui falset.

Tiger Lillies
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:04:37 0:00



Tiger Lillies e un trio britanic format în 1989 de cîntărețul și compozitorul Martyn Jacques.

Citim în publicația engleză „The Independent” că Tiger Lilies sînt o trupă de avangardă provocatoare care combină cabaretul, vodevilul, music-hall-ul și teatrul stradal, în timp ce un alt cronicar muzical afirmă că stilul lor - care se trage din de „Opera de trei parale” a lui Bertold Brecht și Kurt Weil și din cabaretul berlinez de dinainte de cel de-al doilea război mondial - incorporează influențe gypsy, șanson-ul francez și elemente ale muzicii de circ.


Au devenit faimoși cântînd melodii controversate despre aproape tot ce este mizer pe lumea asta: bestialitate, prostituție, blasfemie și aproape toate viciile imaginabile.

Cineva spune pe internet că Tiger Lilies nu sînt deloc pentru cei ce pot fi ofensați cu ușurință, iar eu vă îndemn acum să observați tristețea iremediabilă și profund poetică degajată de falsetto-ul lui Martyn Jacques în piesa „Souvenirs” care deschide albumul „Circus Songs”, lansat în anul 2000.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG