Linkuri accesibilitate

Evgheni Şevciuk: tensionarea situaţiei în zona de securitate de la Nistru s-ar datora instabilităţii politice de la Chişinău


Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat astăzi, în timpul unei vizite la Bender, că tensionarea situaţiei în zona de securitate de la Nistru se datorează instabilităţii politice de la Chişinău. Potrivit lui Şevciuk, citat de presa de la Chișinău, Tiraspolul ar fi acum îngrijorat de situaţia creată: „Aceasta se referă la introducerea unor controale inexplicabile la frontiera Moldovei pentru transnistrienii care deţin paşapoarte ruse şi ucrainene”.
Aceste posibile posturi de înregistrare a străinilor care vin din Transnistria ar avea ca scop controlearea migraţiei, una din măsurile pe care Republica Moldova vrea să le ia pentru a obţine regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. Posturile de înregistrare au fost discutate ieri şi la Moscova, unde viceministrul rus de externe Grigori Karasin s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Moldova, Andrei Galbur.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG