Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Comisiile permanente ale Parlamentului se întrunesc în şedinţe, la fel şi Biroul permanent al Parlamentului. Guvernul are, de asemenea, programată o şedință.

Centrul de Informare şi Documentare privind NATO, în cooperare cu Centrul pentru Colaborare Internaţională ULIM, discută „Perspectivele cooperării cu NATO în condiţiile de neutralitate/nealiniere”.

Centrul de Investigaţii Jurnalistice organizează o nouă şedinţă a Reţelei „Jurnaliştii – prietenii copiilor” cu tema: „Cum trăiesc adolescenţii cu HIV/SIDA în Moldova și ce face statul ca să-i ajute”.

Preşedintele american Barack Obama se află la Berlin şi astăzi, 50 de ani după renumitul discurs al lui John F. Kennedy în care declara: „Ich bin ein Berliner”, Obama va ţine şi el un mult aşteptat discurs la Poarta Brandenburg.

Europa Liberă transmite în direct discursul preşedintelui american, pe pagina noastră de Internet, la europalibera.org. Cu începere de la ora 16, preluăm programul colegilor ruşi de la Radio Svoboda, care vor avea experţi şi analişti în studio pentru a analiza şi pentru a pune în context discursul preşedintelui Obama.

La Bruxelles, comisarul european pentru extindere, Stefan Füle, se întâlneşte cu delegaţiile din Bosnia Herţegovina şi Croaţia, ţară care aşteaptă să fie primită în Uniunea Europeană luna viitoare.

La Ierusalim, fostul preşedinte american Bill Clinton, fostul lider comunist sovietic Mihail Gorbaciov şi fostul premier britanic Tony Blair, vor participa la a cincea ediţie a aşa-numitei conferinţe prezidenţiale „Uitându-ne la viitor”.
În Israel se va afla şi comisarul european pentru politică externă Catherine Ashton.

Tribunalul Suprem din Italia urmează să dea un verdict la recursul înaintat de fostul premier Silvio Berlusconi, condamnat la patru ani închisoare pentru fraudă fiscală.
XS
SM
MD
LG