Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Premierul Moldovei Iurie Leancă işi continuă vizita la Bruxelles si în programul zilei se afla o intrevedre cu secretarul general al Alianţei Nord Atlantice, Anders Fogh Rasmussen. şi cu comisarul Uniunii pentru extindere si politica vecinătăţii, Stefan Füle. Impreuna cu comisarul Füle, Iurie Leancă va avea o conferinta de presă la prinz.

Intreaga vizita a premierului la Bruxelles a fost sub semnul eforturilor de a accelera reformele pentru ca Moldova sa poată semna la summitul de la Vilnius, din toamnă, Acordul de asociere cu Uniunea Europeana si sa ramina astfel „povestea de succes” a parteneriatului Estic. Saptamina viitoare se va afla la Bruexlles, in prima sa vizita in aceasta calitate, si preşedintele Parlamentului Igor Corman.

Pe plan international, evenimentul zile zl constituie alegerile prezidenţiale din Iran. Ele au fost caracterizate ca nefiind nici „libere,nici corecte si nici democratice”, atita timp cit din cei 700 de candidaţi iniţiali au rams in cursa numai șase, primind aprobarea de a candida de la Consiliul Gardienilor. Toti cei șase sunt apropiati ai liderului spriritual al Iranului, Ayatolahul Ali Khamenei.

Organizaţia Mondiala a Sănătăţii, agentie a Naţiunilor Unite, consideră ziua de astazi ca Ziua Donatorului de Singe. Cum se ştie, in regiunea in care se afla si Moldova, nevoia de singe pentru transfuzii a fost şi a ramas o mare problema, iar, de cele mai multe ori, rudele unui bolnav sunt cele care doneaza singe pentru a-şi putea ajuta familia.

La Chatam House, la Londra, are loc o dezbatere pe tema infuenţei Rusiei in afara graniţelor, conferintă care intitulată „Diplomatie dură şi constrîngere lejeră.”
XS
SM
MD
LG