Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Saptamina care incepe va fi una importanta pentru relaţia Moldovei cu Uniunea Europeana. Miine, la Chisinau, ministrul Valeriu Lazăr va incepe o noua runda de negocieri privind Acordul de liber schimb, aprofundat si cuprinzător. Miercuri, premierul Iurie Leancă pleaca la Bruxelles, unde va avea intrevederi cu oficialităţi ale Uniunii Europene si ale Comisiei Europene, iar saptamina viitoare va merge la Bruxelles si Igor Corman, noul preşedinte al Parlamentului moldovean.

Primăria de la Chisinau are programata o şedinta operativa in aceasta dimineața.

Poliţia de frontieră îşi sărbătoreşte ziua.

Tot la Chisinau, iniţiatorii proiectului „Crucea Mintuirii neamului” vor avea o conferinta de presă.

Pe plan internaţional, la Kiev se desfăşoară, astazi si miine, o conferinta internationala a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, pe tema luptei impotriva traficului de persoane.

Raportorul special al Naţiunilor Unite pentru Georgia, Chaloka Beyani, se va afla incepind de astazi în aceasta ţară sud caucaziana.

Atenţia opiniei publice si presei va fi şi astazi concentrată asupra Turciei, unde protestele antiguvernamentale intră in a doua saptamina. Protestatarii cer demisia guvernului premierului moderat islamic Recep Tayyip Erdogan şi respectarea drepturilor omului, după ce la acest sfîrşit de saptamina premierul si partidul său „Dreptate si Dezvoltare” au respins ideea. Despre evolutiile din Turcia şi-au exprimat ingrijorarea si Statele Unite si Uniunea Europeană.
Previous Next

XS
SM
MD
LG