Linkuri accesibilitate

Mihai Ghimpu și Vladimir Voronin intenționează să conteste legalitatea Acordului de constituire a noii coaliții guvernamentale


Noua majoritate parlamentară, constituită în Coaliţia pentru guvernare pro-europeană, ar putea fi contestată atât de liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu cât şi de opoziţia comunistă.
Într-o emisiune televizată, Ghimpu a declarat din nou că formarea coaliţiei cu particparea mai multor deputaţi liberali disidenţi ar fi ilegală: „..cei șapte deputați au votat legal, dar au semnat ilegal. Hadârcă nu este președinte de fracțiune al PL pentru ca să semneze. Noi vom contesta acest acord și vom solicita declararea semnăturii ca fiind ilegală și nulă”. Mihai Ghimpu nu a precizat unde va fi înaintată contestaţia. Pe de altă parte, astăzi, în deschiderea şedinţei în plen a Parlamentului, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a anunţat că PCRM va contesta noua coaliţie la Curtea Constituţională. Voronin nu a explicat însă, ce anume ar fi ilegal, din punct de vedere juridic.
XS
SM
MD
LG