Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


O comisie parlamentară are pe agendă astăzi conflictul dintre sătenii din Sociteni, raionul Ialoveni, și agenția Moldsilva, care a dat un arendă un teren împădurit unei companii care vrea să construiască un centru de agrement. În apărarea pădurii, sătenii au blocat de mai multe ori șoseaua națională care trece prin localitate.

La Academia de Științe, în capitală, este astăzi „Zi de informare” în legătură cu Alianța nord-atlantică, NATO.

Tot la Chișinău se află în vizită o delegație a Curții de Conturi din România.

Și două evenimente culturale care au loc tot din capitală: la Teatrul Eugen Ionescu continuă Zilele Culturii Japoneze în Republica Moldova, iar la Filarmonica Națională este programat concertul muzicianului de folk român Vasile Șeicaru.

Nordul Cehiei și sud-estul Germaniei se pregătesc să facă față inundațiilor pe care le-ar putea provoca nivelul-record al râului Elba, care izvorăște în Cehia și se varsă în Marea Nordului la Hamburg. Măsuri de precauție s-au luat la Dresda, oraș istoric care a fost inundat grav ultima oară în 2002.

Două întâlniri internaționale pe tema conflictului din Siria sunt programate pentru astăzi: una la Moscova, unde se vor întâlni diplomați ruși, americani și ai Națiunilor Unite, și alta la Cairo, cu participarea miniștrilor de externe din țările arabe.

La Bruxelles se încheie o masă rotundă de două zile cu participarea miniștrilor apărării din țările NATO, care discută despre „războaie cibernetice”.

Parlamentul Pakistanului ar urma să-l aleagă astăzi premier pe Nawaz Sharif.

În lumea întreagă se marchează astăzi Ziua Internațională pentru Protecția Mediului.
XS
SM
MD
LG