Linkuri accesibilitate

Cel puțin șase oameni au murit, iar alte câteva mii au fost evacuați în țările central-europene lovite de inundații


Ministerul de externe recomandă cetățenilor să evite săptămâna aceasta pe cât posibil călătoriile în Cehia, din cauza inundațiilor care afectează țara central-europeană. Moldovenilor care s-ar putea afla în dificultate în Cehia li se recomandă să ia legătura cu ambasada Republicii Moldova de la Praga.

Cel puțin șase oameni au murit, iar alte câteva mii au fost evacuați în țările central-europene lovite de inundații: Cehia, Austria, Germania și Polonia. Apele amenință centrele istorice ale mai multor orașe, ca Praga, Salzburg sau Passau. Au fost inundate sute de drumuri și căi ferate.

La Praga au fost închise școlile și multe stații de metrou din apropierea râului Vltava, fiind evacuată parțial și grădina zoologică aflată pe malul apei.

Austria a declarat starea de urgență de-a lungul cursului Dunării, pe care l-a închis traficului fluvial, iar în Silezia poloneză s-au rupt mai multe diguri.

Ploile în centrul Europei cad aproape fără oprire de mai multe zile. Ultimele inundații catastrofale din regiune au fost cele din 2002, soldate cu 17 morți și pagube de 20 de miliarde de euro.
XS
SM
MD
LG