Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Avocata parlamentară pentru drepturile copilului, Tamara Plămădeală, le va vorbi astăzi jurnaliștilor la Chișinău despre respectarea drepturilor copilului. Conferința sa de presă va precede Ziua Internațională a copilului, 1 iunie, pe care Națiunile Unite au consacrat-o anul acesta copiilor cu disabilități.

La Kiev, este așteptat astăzi în vizită ministrul de externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, la câteva zile de la anunțul că Ucraina va deveni membră observatoare a uniunii vamale Rusia-Belarus-Kazahstan, la toamnă. Tot la toamnă Lituania va găzdui summit-ul Parteneriatului Estic la care Ucraina ar fi dorit să semnează acorduri de asociere și liber schimb cu Uniunea Europeană.

La Minsk, are loc astăzi reuniunea șefilor de guvern din CSI. Republica Moldova va fi reprezentată la nivel de viceministru de externe. Comitetul executiv al CSI a spus că pe agendă figurează chestiuni din domeniul economic, umanitar, de securitate, al educației și inovațiilor.

La Erevan, se află în vizită președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, care se va întâlni astăzi cu președintele armean, Serzh Sargsyan și cu alți oficiali. Armenia deține în prezent președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei.

Astăzi este marcată Ziua Internațională împotriva fumatului. Organizația Mondială a Sănătății a lansat cu această ocazie o campanie pentru interzicerea totală a oricărei forme de reclamă pentru țigări, adresând acest îndemn guvernelor lumii și amintind că tutunul ucide anual șase milioane de oameni, inclusiv 600 de mii de nefumători.
XS
SM
MD
LG