Linkuri accesibilitate

Liliana Barbăroşie
Liliana Barbăroşie

În direct, din Parlament

Cu Liliana Barbăroşie despre votul de învestitură pe care premierul desemnat Iurie Leancă îl va cere astăzi Legislativului. Începutul şedinţei în plen: ora 14.00.

21:28 30.5.2013
Deputatul comunist Artur Resetnicov i-a reprosat lui Leancă faptul ca sfideaza legea, propunind un cabinet care include cel putin trei ministri din fostul guvern suspectati de organele de drept de acte de coruptie.
In replica, premierul desemnat a spus ca suspiciunile ar trebui sa fie confirmate in justitie ca sa constituie motiv de inlaturare a candidaturii miniștrilor în cauză de la actul guvernarii.
21:20 30.5.2013
„Votul de astazi, in sprijinul guvernului, este de fapt o pregatire pentru summit-ul de la Vilnius”, a mai punctat Iurie Leancă.
Urmeaza 30 de minute in care potentialul premier va raspunde la intrebarile deputatilor.
21:02 30.5.2013
Iurie Leanca prezinta programul de guvernare al noului cabinet. „Acesta nu este un vot pro sau contra. Este un vot pentru ca Republica Moldova sa se miste inainte”, a spus Leanca.
20:36 30.5.2013
Comisia a anuntat alegerea in calitate de presedinte al Parlamentului a deputatului democrat Igor Corman, diplomat si sef pînă acum al Comisiei parlamentare pentru politica externa. Pentru acesta ar fi votat, potrivit comisiei, 58 de deputati, cu cinci mai mult decit numarul de deputati din noua coalitie proeuropeana. Pentru candidatul comunistilor, Sergiu Stati, au fost inregistrate 31 de voturi, exact numarul de mandate ale opozitiei comuniste.

PCRM contesta rezultatele votarii pentru ca s-ar fi incalcat secretul votului.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG