Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.În Moldova nu par sa se anunţe prea multe evenimente politice importante. Ceea ce este clar este că vor continua si astazi negocierile şi discutiile pentru formarea unui nou guvern si pentru obţinerea sprijinului polituc necesar in Parlament. Mai este numai o zi, cea de astazi, pentru ca premierul desemnat Iurie Leancă să poata să puna laolaltă o echipa şi un program guvernamental care să fie votat de Parlament.

Premierul desemnat se va afla dimineaţa la Ministerul Apărării, unde va avea loc o ceremonie pentru aniversarea zilei ONU a trupelor de pacificatori.

La Chisinau se desfăşoară pînă vineri un seminar organizat de Comisia Europeana şi de Ministerul ceh de externe pe tema reformei administratiei publice la nivel local şi regional. La seminar participa şi secretarul general al Ministerului ceh de externe, Jaromir Plişek, şi şeful delegatiei Europene la Chisinau Dirk Schuebel.

Si in centrul capitalei are loc un flash mob intitulat „Iubeste-ţi rîul!”

Pe plan înternațional, Naţiunile Unite celebrează Ziua internationala a misiunilor de apărare a păcii.

Ministrul ucrainean de externe Leonid Kojara merge la Helsinki si la Stockhom.

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, are programate la Moscova întrevederi cu omologii săi din America Latina, adică din Chile, Costa Rica, Haiti si Cuba.

La Bruxelles, Comitetul pentru afaceri externe al Parteneriatului Estic dezbate raportul legat de politica Uniunii faţă de Belarus. Reamintim ca iniţial din cadrul programului Uniunii Europene al Parteneriatului Estic făcea parte si Belarus, dar că, după controversatele alegeri prezidentiale de acum doi ani, ciştigate de si mai controversatul Aleksandr Lukașenka, si după prigoana pornită de acesta impotriva oponentilor politici, Bruxelles-lul a suspendat programele sale pentru aceasta tara.

In Armenia îşi continuă vizita prințul Charles, care, asa ca si in România, intentioneaza sa sprijine reconstructiile cladirilor istorice, sa incurajeze agricultura ecologica si miciile intreprinderi.
XS
SM
MD
LG