Linkuri accesibilitate

Numărul exact al deţinuţilor din Moldova este de 6185 (Adevărul)


Cazul Sorin Paciu (Ziarul Național).



Ziarul Naţional publică mărturia unuia dintre chirurgii care l-au operat pe Sorin Paciu, persoana decedată în urma vânătorii din pădurea Domnească din decembrie 2012. Din declaraţiile acestuia, care contrazic în anumite privinţe mărturiile făcute şi de ceilalţi medici, ar reieşi că speculaţiile apărute în presă referitoare la faptul că glontele ucigaş ar fi fost înlocuit pentru a ascunde adevărul despre autorul real al împuşcăturii fatale ar avea oarecare temei.

Pridnestrovie îl citează pe Evghenii Şevciuk, liderul autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene, de la o întâlnire avută cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării din Federaţia Rusă. Acesta consideră că misiunea pacificatoare rusă din regiune este una dintre cele mai de succes din lume. Tot de acolo aflăm că domnul Şevciuk preferă să se odihnească într-un sat din raionul Râbniţa şi că hobby-ul domniei sale sunt cărţile, pentru care încearcă din răsputeri să găsească timp liber pentru a-l onora.

Adevărul publică un interviu cu proaspătul director interimar al Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Ana Dabija. Printre altele, doamna director numeşte şi numărul exact al deţinuţilor din Republica Moldova: 6.185, dintre care 423 femei, 66 de minori şi 96 de condamnaţi pe viaţă.

Tot Adevărul avertizează asupra pericolelor scăldatului în lacurile din Chişinău, înarmându-se cu o serie de argumente imbatabile ale medicilor epidemiologi. Sugestiv este şi subtitlul la o fotografie referitoare la subiect, citez: „Moldovenii care merg la iazul din Valea Trandafirilor se pot bronza pe pământ arat”.

Şi, la Cannes, fraţii Cohen au câştigat marele premiu, care este diferit de Palmierul de aur, pentru filmul Inside Llewyn Davis. Chinezul Jia Zhangke a câştigat trofeul pentru cel mai bun scenariu. Şi un film românesc – În acvariu, în regia lui Tudor Cristian Jurgiu a câştigat locul trei în categoria Cinefondation, destinată filmelor studenţeşti.
XS
SM
MD
LG