Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chișinău se află în vizită o misiune transpartinică a Parlamentului European, pentru a încerca să contribuie la încheierea crizei politice moldovene cu alegerea unui nou guvern pro-european. Conservatorul polonez Jacek Protasiewicz și social-democratul ceh Libor Roucek se vor întâlni astăzi cu reprezentanții fostei Alianțe pentru Integrarea Europeană și premierul desemnat, liberal-democratul Iurie Leancă.

La Chișinău începe o conferință internațională de cinci zile despre reforma administrației locale, organizată de Comisia Europeană, Serviciul European de Acţiune Externă și Ministerul ceh de externe.

Un grup de organizații neguvernamentale pentru drepturile minorităților și episcopul Mitropoliei Moldovei de Bălţi şi Făleşti, Markel, organizează astăzi două conferințe de presă rivale la Chișinău. Conferințele la răstimp de o oră una de cealaltă sunt găzduite de agenția de știri IPN.

La Bruxelles își începe astăzi lucrările o reuniune de două zile a miniștrilor europeni de externe.

La Geneva încep lucrările Conferinței pentru Dezarmare sub egida ONU. Conferința care va dura aproape o lună, sub președinția rotativă a Iranului, este boicotată de Statele Unite care spun că exercitarea președinției de către Iran este contrară scopurilor conferinței.

La Tokyo își începe, astăzi, o vizită de patru zile premierul Indiei, Manmohan Singh.
XS
SM
MD
LG