Linkuri accesibilitate

La Kiev a avut loc o paradă gay în ciuda interdicției impuse de autorități


10 demonstranți anti-gay au fost arestați.Aproximativ 50 de activiști gay au participat la o paradă gay în capitala Ucrainei Kiev.

Serviciul ucrainean al Europei Libere relatează că evenimentul a durat mai puțin de o oră, în prezența unei importante forțe de poliție.

Zece persoane care au încercat să întrerupă marșul au fost reținute. Ele făceau parte din aproximativ 100 de demonstranți anti-gay.

Purtătoarea de cuvânt a comitetului de organizare a KievPride 2013 Olena Semenova a declarat vineri Europei Libere că că evenimentul va avea oricum loc, în ciuda interdicției impuse de autorități

Joi, un tribunal de la Kiev a aprobat o solicitare a autorităților din capitala Ucrainei de a interzice organizarea marșului.

Autoritățile au explicat că marșul comunității gay ar fi deranjat celebrarea anuală a Zilei orașului Kiev, care va avea loc în aceeași zi.

Curtea a spus la rîndul ei că KievPride ar fi putut declanșa violențe.

Anul trecut, organizatorii parăzii gay de la Kiev au fost nevoiți să suspende evenimentul în ultimul moment, după ce grupuri de skinheads s-au adunat să protesteze la locul unde trebuia să se desfășoare parada.

Deși Ucraina a decriminalizat homosexualitatea la începutul anilor '90, ostilitatea față de lezbiene și față de gay este ridicată în această țară, așa cum este și în alte state din fosta Uniune Sovietică.
XS
SM
MD
LG