Linkuri accesibilitate

Negocieri 5+2 la Odesa; Conferinţă la Moscova pe tema securităţii internaţionale; Amnesty Internaţional şi-a lansat raportul anual pentru drepturile omului în lume


Agenda zilei


La Odessa începe astăzi o nouă rundă de negocieri pe marginea conflictului transnistrean, în formatul 5+2. Convorbirile care vor dura două zile vor fi prezidate de ambasadorul ucrainean Andrii Deshchytsia, reprezentantul special al președinției OSCE pentru conflicte.

La Chișinău, Curtea Constituţională va examina astăzi dacă reforma din învățământ de anul trecut, când a fost limitat dreptul primăriilor de a se pronunța în privința reorganizării școlilor a încălcat sau nu autonomia locală.

La baza militară de la Bulboaca, Armata națională va distruge astăzi 50 de tone de bombe de aviație învechite, datând din 1970.

Asociaţia Promo-LEX şi Asociaţia pentru Guvernare Eficientă şi Responsabilă vor da publicității, astăzi, la Chișinău un raport trimestrial despre aplicarea strategiei de reformă în justiție, și reformele, și monitorizarea fiind finanțate de Uniunea Europeană.

Moscova găzduiește astăzi și vineri o conferință internațională despre securitatea Europei. Ministerul rus al apărării anunțase că a invitat toate statele europene, precum și țările central-asiatice ale Tratatului de Apărare Colectivă, dar nu este limpede care țări fi reprezentate.

La Istanbul, coaliția opoziției siriene va examina astăzi dacă va participa la o conferință promovată de Statele Unite și Rusia pentru a se încerca oprirea războiului civil din Siria.

La Londra, organizația Amnesty International lansează astăzi un nou raport anual despre drepturile omului în lume.
XS
SM
MD
LG