Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Curtea Constituțională urmează să examineze astăzi felul cum a fost demis la 25 aprilie Marian Lupu din postul de spicher al Parlamentului și modificarea, o zi mai târziu, a regulamentului Parlamentului.

La Teatrul de Operă și Balet din capitală are loc astăzi inaugurarea festivă a Zilelor Scrisului și Culturii Slave.

Comercianții din Piața Centrală a capitalei au anunțat că vor relua protestele astăzi dimineață în fața primăriei.

Academia de Administrare Publică de pe lângă Președintele R. Moldova va ține o ședință festivă cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate. Va participa și președintele Nicolae Timofti.

La Bruxelles este programată pentru astăzi, cu participarea șefei politice externe europene Catherine Ashton, o nouă rundă de discuții între premierii sârb și kosovar.

Președintele Serbiei, Tomislav Nikolici, vizitează Rusia, aliatul ortodox tradițional al țării sale.

La Paris se vor întâlni premierul conservator britanic David Cameron și președintele socialist al Franței, François Hollande.

La Sofia, președintele bulgar Rosen Plevneliev a convocat pentru astăzi noul Parlament, rezultatul recentelor alegeri anticipate.

Secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, vizitează Israelul și teritoriile palestiniene într-un turneu diplomatic consacrat reluării procesului de pace, dar și conflictului din Siria vecină.
XS
SM
MD
LG