Linkuri accesibilitate

Anatol Şalaru: „Nu am fost demis pe criterii de profesionalism, am fost demis pentru criterii politice”


Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, revocat din funcţia de ministru al Transporturilor, răspunde întrebărilor Europei Libere.



Europa Liberă: Care a fost motivul acestei decizii pe care a luat-o domnul Leancă?

Anatol Şalaru: „Nu cred că a fost decizia domnului Leancă şi este o decizie politică. Nu a fost de alt gen. Este o decizie politică, aţi văzut şi domnul Ciobanu, şi domnul Moldovanu, şi umila mea persoană am fost demişi într-o zi. Şi probabil că vor urma şi alţii.”

Europa Liberă: Dumneavoastră v-aţi aşteptat că veţi fi demis?

Anatol Şalaru: „Bănuiam că spre aceasta se merge, odată ce Vlad Filat a declarat că nu va negocia cu Partidul Liberal şi urma să fim scoşi de la guvernare. În acest context, mânat de răzbunare şi alte sentimente, a decis înlăturarea Partidului Liberal de la guvernare şi, probabil, nu numai de la guvernare, dar vrea să elimine Partidul Liberal şi de la negocierile de constituire a unei noi alianţe.”

Europa Liberă: Domnule Şalaru, aveţi anumite regrete, anumite reproşuri?

Anatol Şalaru: „Eu nu fac reproşuri, nu am regrete şi nu fac darea de seamă acum, fiindcă nu am fost demis pe criterii de profesionalism, am fost demis pentru criterii politice.”

Europa Liberă: Vă pare rău că v-au înlăturat în modul acesta de la putere?

Anatol Şalaru: „Nu, nu îmi pare rău, fiindcă atunci când eşti numit într-o funcţie publică, ştii că vine ziua când trebuie să pleci din această funcţie, inclusiv să îţi dai demisia sau să fii demis, sau să treci în opoziţie. Dar acum coincid două din aceste trei criterii, că noi suntem trimişi în opoziţie şi am fost demişi, cu ocazia aceasta.”

Europa Liberă: Aţi iniţiat proiecte. Ce soartă vor avea ele?

Anatol Şalaru: „Proiectele, indiferent cine va fi ministru, trebuie să continue.”

Europa Liberă: Ce i-aţi dori celui care va veni după dumneavoastră? Ştiţi cine ar putea să vă ia locul?

Anatol Şalaru: „Cel care vine mâine după mine nu este relevant. Este relevant cine va veni din momentul în care va fi format noul guvern.”

Europa Liberă: Dar mâine cine vine după dumneavoastră?

Anatol Şalaru: „Probabil că va fi domnul Valeriu Ciubuc, viceministrul.”

Europa Liberă: Ce moştenire îi lăsaţi?

Anatol Şalaru: „Lui nu-i las nicio moştenire, fiindcă Ministerul nu e al meu să îl dau moştenire cuiva. Ministerul face pare din guvern care e guvernul ţării. Iar el cunoaşte lucrul, ştie ce s-a făcut la minister şi va activa fără probleme acum. Aţi văzut astăzi s-a iniţiat negocierea acordării unui credit de 300 de milioane de euro pentru infrastructura rutieră, 50 de milioane de euro pentru materialul rulant de la Calea Ferată. Reforma în toate domeniile administrate de Minister este aproape de finalizare. Avem câteva proiecte de lege în Parlament. S-a iniţiat renovarea trenurilor, s-a iniţiat în Republica Moldova proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere, în toate domeniile avem spre finalizare toate reformele. Deci nu sunt probleme deosebite decât cele legate de finanţare.”

Europa Liberă: De ce fiecare dintre cele trei componente care au creat până nu demult Alianţa pentru Integrare Europeană râvnea acest minister?

Anatol Şalaru: „Probabil, unii au crezut că, prin intermediul acestui minister, pot să aibă anumite pârghii, dar unii cred că, dacă ar fi fost în locul meu, aşa şi ar fi făcut. Noi nu am făcut acest lucru şi sarcina noastră a fost să punem pe baze legale toată activitatea subdiviziunilor ministerului, plus să excludem corupţia şi influenţa politicului în organizarea licitaţiilor, în achiziţia serviciilor şi aşa mai departe.”

Europa Liberă: V-a reuşit acest lucru?

Anatol Şalaru: „Noi, în fiecare an, avem audit internaţional financiar şi audit tehnic şi rezultatele demonstrează că nouă ne-a reuşit acest lucru. Noi nu avem contestaţii la licitaţiile de atribuire a lucrărilor întru întreţinerea infrastructurii rutiere, nu avem niciun fel de probleme în acest sens. Iar cei care au funcţia de a monitoriza de la misiunea băncilor întotdeauna vin şi verifică. Și întotdeauna ne-au spus că nu există niciun fel de suspiciuni, nu există nici un fel de probleme în acest domeniu. Eu cred că nouă ne-a reuşit. Bineînţeles că nu s-a ajuns până la cel mai mic nivel să ţinem noi de mână să nu ia mită sau vândă bilete un angajat sau un însoţitor de vagon, sau un controlor, dar, în linii mari, nouă ne-a reuşit acest lucru.”

Europa Liberă: Dar altceva ce nu v-a reuşit?

Anatol Şalaru: „Nu ne-a reuşit să aducem bani din bugetul local pentru infrastructura rutieră. Guvernul, până în prezent, în anii aceştia, nu a alocat niciun leu pentru investiţii capitale în domeniu şi altă nereuşită este că s-a tergiversat de către guvern foarte mult votarea Codului Transporturilor şi acuma de către Parlament a Codului Transportului Naval.”

Europa Liberă: Low cost-ul a fost o prioritate?

Anatol Şalaru: Low cost-ul, au declarat-o alţi factori de decizie de la guvern că vor să aducă low cost, crezând că low cost-ul vine imediat după ce unul sau altul de la guvern le zâmbeşte. Low cost-ul vine atunci când are certitudinea că va câştiga bani, nu vine să facă binefaceri. Noi am modificat cadrul legal, noi nu avem niciun fel de probleme de ordin legal sau vreo piedică în baza companiilor low cost.”

Europa Liberă: Dar mai au vreo şansă moldovenii să spere că ar putea să cumpere bilete la un preţ mult mai mic sau, cel puţin, comparabil cu cel din spaţiul UE pentru a călători?

Anatol Şalaru: „Valentina, Ministerul Transporturilor nu vinde bilete. Iar pentru low cost sunt o mulţime de factori care influenţează. În ceea ce ţine de Ministerul Transporturilor, noi am înlăturat toate piedicile. Acum au rămas factorii care ţin de aeroport, care nu este în subordinea Ministerului Transporturilor, taxele aeroportuare, preţul la combustibil şi altele care nu ţin de Ministerul Transporturilor.”

Europa Liberă: Credeţi că mai e posibil totuşi acest lucru?

Anatol Şalaru: „În cazul în care va fi făcut un nou terminal low cost la aeroportul din Chişinău sau în cazul în care noi vom construi un aeroport nou, sau vom atrage investiţii la aeroportul din Bălţi pentru a atrage acolo companii low cost, da. Şi în cazul în care va creşte fluxul de călători. În momentul în care se va liberaliza regimul de vize, în momentul în care cetăţenii noştri vor putea călători mult mai uşor în Europa, da, eu cred că vor veni companiile low cost. Dar deocamdată vin, se documentează şi pleacă.”

Europa Liberă: Cu ce mesaj credeţi că vine Comisarul Europeană pentru Extindere, Štefan Füle, la Chişinău?

Anatol Şalaru: „Mesajul lor a fost întotdeauna acelaşi: stabilitate. Ei vor să ne ajute, dar pentru aceasta trebuie să vrem şi noi. Şi de multe ori nu ne-au ajutat din cauza că noi nu am vrut acest lucru, clasa politică din Moldova.”

Europa Liberă: De ce nu ar fi vrut clasa politică să fie ajutată?

Anatol Şalaru: „Clasa politică a fost măcinată de conflicte interne şi de ambiţii, şi de orgolii, de răzbunări, de lucruri meschine. Şi, de multe ori, au pus interesele partidului sau interesele personale mai sus decât interesul naţional. Iar unii, pentru a-şi păstra funcţiile, sunt gata să arunce totul în aer şi să distrugă totul numai pentru a rămâne în funcţie.”

Europa Liberă: Credeţi că va fi un nou guvern?

Anatol Şalaru: „Să sperăm că va fi. Fiindcă indiferent dacă suntem în opoziţie sau suntem la guvernare, Republica Moldova are nevoie de stabilitate.”
XS
SM
MD
LG