Linkuri accesibilitate


Ne-a parvenit ieri la birou o invitaţie a Asociaţiei Obşteşti „Moldova mea” care m-a făcut să bolovănesc ochii. Ziariştii sînt invitaţi să vină la o conferinţă de presă cu următoarea temă: „Invităm bărbaţii Moldovei la mitingul de protest împotriva propagandei homosexualismului în Republica Moldova, care va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Cine nu este cu noi, este homosexual”.

Pe mine sincer mă miră că asemenea mesaje, cu substrat homofob, mai sînt preluate şi difuzate de agenţiile de presă. Mesajul sus-pomenit însă mi se pare dubios din mai multe puncte de vedere. Fireşte, ceea ce sare-n ochi este aversiunea faţă de minorităţile sexuale, faţă de celălalt. Asta cu toate că ni se spune din grădiniţă că Moldova e ţara oamenilor buni şi drepţi la suflet. Autorii invitaţiei sînt convinşi că minorităţile sexuale plănuiesc o propagandă a homosexualităţii. Dar este oare atît de periculos marşul minorităţilor sexuale pentru majoritate? Eu unul mă îndoiesc.

Apoi mă nedumereşte că Asociaţia cu pricina îi cheamă la un miting de protest numai pe bărbaţii Moldovei. Păi, ce vrea să facă de fapt Asociaţia „Moldova mea”? Să protesteze paşnic sau să se ia la trîntă cu reprezentanţii minorităţilor sexuale? Mi se pare că avem suficiente conflicte şi disensiuni în societatea noastră dezagregată. Mai e nevoie de unul suplimentar?

În sfîrşit, de-a dreptul halucinantă mi se pare ultima aserţiune a mesajului: „cine nu este cu noi, este homosexual”. Nici nu mai e nevoie să comentezi aşa ceva. Se vede de la o poştă că bunul-simţ i-a părăsit pe autorii invitaţiei în clipele scrierii.

În consecinţă, îmi exprim încă o dată nedumerirea că asemenea mesaje, ofensatoare nu doar pentru minorităţile sexuale, sînt difuzate de mass-media. Şi, fireşte, nici nu am de gînd să vin la această conferinţa de presă. Ar fi mai mult decît o pierdere de timp.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG