Linkuri accesibilitate

9 mai - Ziua Victoriei și Ziua Europei.Manifestările de Ziua Victoriei care este sărbatorită astăzi şi in Moldova vor avea loc la complexul memorial Eternitatea.

Vor fi prezenti premierul interimar Iurie Leancă şi vicepreşedinta parlamentului Liliana Palihovici.

La Cimitirul Eroilor, la prinz va avea loc o ceremonie de comemorare a ostaşilor căzuţi în ambele războaie mondiale.

Ceremonia religioasă va fi oficiată de înalţi prelaţi ai Bisericirii ortodoxe române, şi la manifestări şi-au anunţat prezenta ambasadori ai tărilor ai căror cetăţeni şi-au pierdut viata pe teritoriul de acum al Moldovei in cele doua conflagraţii mondiale.

Ieri Ambasadorul Statelor Unite în Moldova William Moser și comandantul general al Carolinei de Nord Greg Lusk au depus flori la Complexul Memorial Eternitate din Chișinău, pentru a-i comemora pe cei căzuți în cel de-al doilea război mondial.

Occidentul a celebrat victoria în acest război pe 8 mai, data când a capitulat Germania hitleristă.

La Moscova are loc traditionala parada de 9 Mai, de la care, cum am mai spus va lipsi vicepremierul Dmitri Rogozin care a preferat să sărbatorească aceasta zi importanta pentru Rusia, şi fosta URSS, la Chișinău.

În partea apuseană a continentului, astăzi este ziua Europei şi ca în fiecare an aniversările înseamnă mai ales evenimente culturale nu parăzi.

Reprezentatul Adunării Parlamentare a OSCE pentru Caucazul de Sud, Joao Soares se va afla astăzi la Erevan în Armenia.
XS
SM
MD
LG