Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Prima zi lucrătoare după mini-vacanța de Paște are pe agendă printre altele, potrivit agenției IPN, o ședință a primăriei capitalei și o conferință de presă în care Alexandr Kalinin, preşedintele Congresului diasporei moldoveneşti în Rusia, va vorbi despre „Accesul redus al migranţilor moldoveni la serviciile de asigurare medicală în Federaţia Rusă”.

Tot astăzi se va inaugura în satul Goian, în prezența președintei interimare a Parlamentului, Liliana Palihovici, un penitenciar pentru minori.

Secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, începe astăzi o vizită de două zile în Federația Rusă - prima de când a preluat șefia diplomației americane în luna februarie.

La Washington, președintele Statelor Unite, Barack Obama, îl va primi pe președintele Coreei de Sud, Park Geun-hye. Vizita liderului sud-coreean are loc pe fundalul creșterii tensiunilor provocate de ambițiile nucleare și declarațiile belicoase ale Coreei de Nord, comuniste.

La Bruxelles, președintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, va fi audiat în Parlamentul European în legătură cu felul cum au fost ajutate statele din zona euro îndatorate, și mai ales Ciprul, unde au fost nevoiți să contribuie la salvare simplii depunători în bănci.

Criza economică va fi pe agenda miniștrilor de finanțe din Germania și Franța - cele mai mari economii din zona euro. Wolfgang Schauble și Pierre Moscovici se întâlnesc astăzi la Berlin cu ocazia celui de-al 25-lea Consiliu Economic franco-german.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG