Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Astăzi va fi elaborat raportul după audierile publice de ieri din Parlament, privind legea care decide trecerea la sistemul electoral mixt (pe liste şi uninominal). Audierile de luni au fost organizate de o comisie parlamentară specială condusă de liberal democratul Tudor Deliu.

Ministerul Educaţiei lansează campania de promovare a educaţiei incluzive „Vino cu mine, şcoala e şi pentru tine!”, o campanie susţinută de UNICEF Moldova.

Fundaţia Soros-Moldova prezintă raportul „Monitorizarea politicilor anticorupţie în autorităţile publice centrale”, realizat de Transparency International – Moldova şi Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei, şi finanţat de Fundaţia Soros.

Pe agenda internaţională, la Strasbourg se aşteaptă ca judecătorii Curţii Europene pentru Drepturile Omului să se pronunţe în cazul fostului premier ucrainean Iulia Timoșenko, acuzată de abuz de putere pentru acordul semnat în 2009 cu Rusia privind importul şi tranzitul de gaze. Timoşenko este condamnată la şapte ani închisoare.

Premierul Japoniei, Șinzo Abe îşi încheie vizita în Rusia.

La Vatican, Papa Francisc îl primeşte pe preşedintele Israelului, Şimon Peres.

Olanda se pregăteşte de schimbarea gărzii regale: după 33 de ani, Regina Beatrix abdică în favoarea fiului ei, William Alexander. Se poate spune că monarhia trece în mâini bune, deoarece 69% din olandezi au încredere în viitorul rege, după cum arată ultimele sondaje de opinie. Este vorba de o creştere a cotei de popularitate cu aproape 10% faţă de numai anul trecut.
XS
SM
MD
LG