Linkuri accesibilitate

Chişinăul a ratat ultima tranşă de 76 de milioane de dolari de la FMI


Republica Moldova a ratat ultima tranşă în mărime de 76 milioane de dolari din creditul convenit încă în 2010 cu FMI. Informaţia a fost confirmată astăzi, cu cinci zile înainte de încheierea programului pe care l-a avut guvernul cu FMI, de reprezentantul permanent al fondului la Chişinău, Tokhir Mirzoev.

Într-un interviu la Europa Liberă, reprezentantul fondului a spus că motivul din care FMI nu a putut încheia cu succes programul cu Republica Moldova este lipsa unui guvern funcţional la Chişinău şi neîndeplinirea mai multor angajamente din memorandumul semnat cu organizaţia financiară.

Tokhir Mirzoev a criticat ca fiind împovărătoare pentru buget majorările neplanificate de pensii şi salarii decise de cabinetul lui Vlad Filat înainte de demitere, precum şi instituirea impozitului unic în agricultură şi revenirea la TVA de 8 la sută pentru producţia agricolă.

Pentru a-şi restabili relaţiile cu FMI, a mai precizat Tokhir Mirzoev, următorul guvern va trebui cel mai probabil să corecteze unele din aceste decizii.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG