Linkuri accesibilitate

Iurie Leancă preia interimatul funcției de premier; Parlamentul se reuneşte în şedinţă; Vladimir Putin răspudne întrebărilor cetățenilor; Herman Van Rompuy aşteptat la Bucureşti


Astăzi în Moldova şi în lume.


Ministrul de externe în exercițiu Iurie Leancă va prelua astăzi interimatul funcției de premier, după ce CC a constatat zilele trecute că postul i-a fost atribuit în mod ilegal lui Vlad Filat.

Parlamentul se reunește astăzi în ședință, începând de la ora 10, iar la aceeași oră va începe ședința Consiliului municipal Chișinău.

În fața ambasadei Chinei va avea loc de dimineață un protest al asociației Falun Dafa împotriva politicii represive a Beijingului față de membrii acestui curent.

În fața Palatului Republicii vor protesta din nou împotriva restricțiilor impuse micului comerț membrii Asociației Micului Business.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, va participa astăzi în statul Texas la inaugurarea bibliotecii prezidențiale a predecesorului său, republicanul George W. Bush. Tot în Texas Obama va cinsti memoria victimelor recentei explozii de la o uzină chimică.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va răspunde astăzi în direct întrebărilor cetățenilor. Ieri organizatorii conferinței au spus că au primit aproape un milion de apeluri telefonice cu întrebări, iar alte 100.000 au fost trimise la un site special înființat.

La București este așteptat președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, care se va întâlni cu președintele Traian Băsescu și cu premierul Victor Ponta.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG