Linkuri accesibilitate

„Niciodată nu am fost „proroc” pe contul preşedintelui Curţii Constituţionale” (Timpul).


Mai multe articole din presa de la Chişinău induc ideea că răsturnarea de situaţie produsă de decizia Curţii Constituţionale este opera democratului Vlad Plahotniuc. „Cum Vladimir Ilici l-a dus de nas pe Vladimir Vasilievici” îşi întitulează un articol din „Moldavskie Vedomsti” Serghei Manastârli. „Garanţii constituţiei moldoveneşti au ţesut un nou cerc pentru criza politică şi au îngropat speranţele unor politicieni pentru rezolvarea grabnică a conflictelor interpartiinice”, mai scrie jurnalistul.

L-au judecat definitiv”, titrează ironic „Panorama” şi continuă: „Curtea Constituţională a dezbătut fotoliul de premier de sub Filat… şi a hotărât: să nu fie Filat premier în vecii vecilor.”
„Moldova trece dintr-o criză în alta. Tocmai când ex-premierul Vlad Filat a găsit voturile necesare pentru un nou mandat, CC a decis că preşedintele l-a desemnat ilegal… verdictul a venit ca un trăsnet. Negocierile vor fi reluate de la zero,” descrie situaţia „Adevărul”. Analiştii pe care îi citează publicaţia nu exclud nici ei că în spatele acestei decizii ar sta democratul Vlad Plahotniuc.

„Niciodată nu am fost „proroc” pe contul preşedintelui Curţii Constituţionale”, susţine în „Timpul” directorul acestui ziar, Constantin Tănase, care este şi tatăl preşedintelui instanţei constituţionale. Editorialistul le răspunde astfel celor care i-ar reproşa în mesaje plasate pe reţele de socializare că ar fi prorocit verdictul curţii. Dl Tănase spune că fiul său „ştie ce înseamnă onoarea profesională şi deontologică şi acţionează ca un om de stat”. „Astfel, ca şi pentru toată lumea, decizia de luni a CC a fost o surpriză. Martor mi-e Cel de Sus, de alţi martori nu am nevoie”, mai scrie Constantin Tănase.

Solicitat de „Ziarul Naţional” să comenteze decizia Curţii Constituţionale prin care Vlad Filat a fost invalidat ca potenţial candidat la funcţia de premier, deputatul Mark Tkaciuk a declarat că „cel mai bun expert în acest sens este autorul acestei decizii a Curţii Constituţionale (CC) – Vladimir Plahotniuc. El este acum cel mai competent în deciziile constituţionale, el este unicul stăpân al R. Moldova, aşa că întrebaţi-l pe el”, le sugerează jurnaliştilor deputatul comunist.
XS
SM
MD
LG