Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Partidul Socialiștilor avea programată pentru astăzi o ședință la care promitea să decidă dacă-l sprijină sau nu pe Vlad Filat în încercarea de a forma un nou guvern. Nu este limpede cum va afecta planurile socialiștilor decizia CC că Filat a fost desemnat ilegal premier de președintele Timofti.

Reprezentanța din Moldova a agenției rusești RIA-Novosti va găzdui astăzi o conferință multimedia Chișinău-Kiev-Moscova în cadrul manifestărilor ocazionate de împlinirea a 68 de ani de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

La hotelul Leogrand din capitală are loc adunarea anuală a membrilor Camerei de Comerț Americane din Republica Moldova, care-și va alege noua conducere.

Cele mai prestigioase organizații internaționale pentru drepturile omului, Amnesty International și Human Rights Watch, vor prezenta astăzi raporturi despre starea drepturilor omului în Rusia. Este probabil ca aprecierile să fie critice, date fiind frecventele luări de poziție din ultima vreme ale ambelor organizații la adresa a ceea ce consideră a fi abuzurile din Federația Rusă.

Președintele Franței, François Hollande, urmează să viziteze Erevanul, tocmai în ziua când armenii marchează memoria victimelor mascrării compatrioților lor în Imperiul Otoman. Franța este una din țările occidentale importante care a făcut pași spre recunoașterea acelui episod drept „genocid”, în ciuda protestelor Turciei.

La Bruxelles secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, care a participat la reuniunea miniștrilor de externe din țările NATO, va găzdui astăzi lideri din Afganistan și Pakistan, cu care va discuta despre procesul de reconciliere din Afganistan.
XS
SM
MD
LG