Linkuri accesibilitate

Reformatorii liberali contestă excluderea lor din PL


Deputaţii, miniştrii şi viceminiştrii care fac parte din Consiliul de reformare a PL au contestat la Ministerul Justiţiei decizia Consiliului Republican al formaţiunii, din 13 aprilie, prin care au fost excluşi din partid. Deputatul Ion Hadârcă a declarat că s-a încălcat statutul partidului prin decizia consiliului republican.

Membrii Consiliului de Reformare au solicitat Ministerului Justiţiei anularea deciziilor adoptate la Consiliul Republican al PL şi restabilirea membrilor excluşi din rândurile liberalilor, precum şi din funcţiile deţinute în organele de conducere ale partidului.

În cadrul conferinţei de presă, ministrul apărării în exerciţiu, Vitalie Marinuţa, membru al Consiliului de reformare, a spus că în fiecare zi sunt membri ai PL care semnează declaraţia privind organizarea congresului partidului, la care să se pună la vot înlocuirea liderului PL, Mihai Ghimpu, cu prim-vicepreşedintele partidului, Dorin Chirtoacă. Potrivit lui Vitalie Marinuţa, din 34 de organizaţii teritoriale, deja 8 ar fi semnat declaraţia.

Consiliul Republican al Partidului Liberal a votat excluderea din partid a 5 deputaţi, printre care prim-vicepreşedintele PL, Ion Hadârcă, secretarul general, Oleg Bodrug, deputaţii Ana Guţu, Anatol Arhire şi Vadim Vacarciuc. Prim-vicepreşedintele liberalilor, Dorin Chirtoacă, a exclus revenirea în partid a celor care, cităm „au organizat complotul”, dar cei care şi-au dat seama că au greşit pot reveni.
XS
SM
MD
LG