Linkuri accesibilitate

Au fost identificați suspecții în atacul cu bombe de la maratonul din Boston


FBI a dat publicității fotografia lui Djokar Țarnaev, suspectul căutat la Boston.
FBI a dat publicității fotografia lui Djokar Țarnaev, suspectul căutat la Boston.

Unul dintre ei a fost ucis, altul este căutat de forțele de ordine de la Boston.



Guvernatorul din Massachussetts a anunţat că cei doi bărbaţi suspectati că ar fi pus la cale atacul cu bombe de luni de la maratonul din Boston sunt Djokar Țarnaev, de 19 ani, si fratele sau mai mare,Tamerlan Țarnaev.

Potrivit unui oficial din serviciul naţional de securitate al Statele Unite, cel care a fost omorit a fost Tamerlan, iar poliţia continuă să îl caute pe Djokar.

Reuter a relatat că cei doi locuiau in Statele Unite de mai mulţi ani, şi politivit oficialului citat de Reuter, autorităţile sunt inclinate spre teoria unui atac motivat de extremismul religios.

Anterior, poliţia din Boston a anunțat că unul din bărbaţii, suspectaţi de a fi implicaţi în atacul cu bombe de la martonul de luni, a murit la spital după un schimb de focuri cu forţele de ordine.

Incidentul a avut loc la Watertown, în apropiere de Boston şi a urmat uciderii unui poliţist în perimetrul Institutului de Tehnologie Massachsetts (MIT) din oraş.

Cel de-al doilea bărbat a reuşit să fugă iar poliţia susţine că estre inarmat şi periculos. A fost organizată o urmarire în intreg oraşul pentru capturarea celui de-al doilea suspect

Colonelul Tim Alben de la poliţia din Massachusetts:

„Căutăm un bărbat pe care il descriem drept suspectul numarul doi, care are o şapcă albă şi care a fost implicat in atacul cu bomba de la Maratonul de la Boston.”

Poliţia spune că in schimbul de focuri un al doilea poliţist a fost rănit.

Comisarul de la poliția din Boston Ed Davis a dat şi el detalii despre persoana căutată acum:

„Credem că ar putea fi un terorist. Credem că a venit aici ca sa ucidă oameni. Trebuie să îl prindem.”

Poliţia percheziţionează casa cu casa in zona in care se crede că al doilea suspect s-a putut ascunde.

Locuitorilor din zonă li s-a cerut să nu iasă din case şi să nu deschidă uşa decit poliţiei. Transportul public in oras a fost întrerupt.
XS
SM
MD
LG