Linkuri accesibilitate

La Boston continuă căutarea lui Djokar Țarnaev


Poliția americană a confirmat că suspecții în atacurile de la maratonul de la Boston, unul ucis, altul urmărit de poliție, sînt doi frați de origine cecenă, și e posibil ca unul dintre ei să fie rezident legal al Statelor Unite. Suspectul în viață este identificat drept Djokar Țarnaev, de 19 ani, născut în Kîrghîstan, cu domiciliul în zona Cambrigde din Boston. El e suspectul cu șapcă albă din imaginile de la maraton date publicității de FBI. Fratele său, ucis în schimburile de focuri cu poliția, a fost identificat drept Tamerlan Țarnaev, de 26 de ani, născut în Rusia. El a devenit rezident legal în 2007, și este suspectul cu șapcă neagră din imaginile camerelor de supreveghere.

Autoritățile americane au interzis vineri în întregime circulația în regiunea orașului Boston, după declanșarea unei ample operațiuni de căutare a unui a dintre cei doi suspecți pentru atacul cu bombe la maratonul din Boston.

Urmărirea așa-numitului „suspect numărul doi”, identificat mai tîrziu drept Djokar Țarnaev, a început vineri dimineață într-o suburbie a Bostonului, Watertown, după schimburi de focuri în care „suspectul numărul unu”, Tamerlan Țarnaev, și un polițist au fost răniți mortal, în cadrul unui incident la Institutul de Tehnologie Massachusetts urmat de o urmărire cu mașini. Poliția de la Boston a percheziționat casă cu casă în căutarea lui Djokar Țarnaev. Urmărirea continuă
XS
SM
MD
LG