Linkuri accesibilitate

„Votul mixt devine vulnerabil într-un context politic rudimentar” (Jurnal de Chișinău)


„Dezmăţul politic va provoca mai multe pierderi în agricultură decât seceta” (Timpul).


Chiar de pe prima pagină, Comunistul aminteşte că pe 22 aprilie „sărbătorim aniversarea a 143-a de la naşterea lui Vladimir Lenin”, cheamă lumea pe întâi mai la „marşul solidarităţii” şi anunţă că „până când în Moldova va fi cel puţin un comunist, nu va exista nici un fel de anexare la România”. Mai multe detalii despre acest subiect citiţi în pagina a 7-a a ziarului, dintr-un interviu cu deputaţii PCRM Mark Tkaciuk şi Iurie Muntean.

În Jurnal de Chişinău, Nicolae Negru evaluează şansele de alegere a unui nou guvern. Şanse neclare, potrivit autorului, în primul rând datorită poziţiei încă neclare a Partidului Democrat.

La rândul său, Petru Bogatu îşi dedică editorialul iniţiativei PD de înlocuire a actualului sistem de vot proporţional cu unul mixt. „Votul mixt devine vulnerabil într-un context politic rudimentar. Multiplele sale părţi bune se pot transforma în tot atâtea lacune”.

Într-un interviu pentru Timpul, Valeriu Cosarciuc, preşedintele Federaţiei Fermierilor din Republica Moldova, afirmă că „Dezmăţul politic va provoca mai multe pierderi în agricultură decât seceta”. La o săptămână de când a fost ales în funcţia de preşedinte al Uniunii Cineaştilor, Sergiu Prodan acordă un interviu Timpului, din care putem afla mai multe detalii despre priorităţile pe care le va avea în noua funcţie.

Adevărul scrie despre Corneliu Gurin, care „S-a trezit peste noapte procuror general”. Pe lângă părerile juriştilor referitoare la persoana noului procuror şi analiştii politic îşi spun părerea. Citez din vorbele lui Vasile Croitoru, părerea căruia a fost solicitată de către ziar: „Pentru candidatura procurorului general nu au votat doar deputaţii liberali şi cei comunişti. Aceasta ne duce cu gândul la faptul că există o înţelegere între PD, PLDM şi grupul de deputaţi neafiliaţi”. Or, asta întăreşte şansele ca săptămâna viitoare să fie votat şi Guvernul, conchide o altă sursă solicitată de Adevărul.

Tot Adevărul explică de ce preţul cartofilor a crescut atât de mult în ultima vreme şi publică un articol pe două pagini despre Mark Knopfler, care va susţine un concert la Bucureşti pe 25 aprilie.
XS
SM
MD
LG