Linkuri accesibilitate

Şedinţa parlamentului; Salonul internaţional de carte pentru copii şi tineret; R. Moldova pe agenda Parlamentului European; Barack Obama merge la Boston


Agenda zilei: astăzi în R. Moldova şi în lume.

La Chişinău, în cursul dimineţii are loc o şedinţă a Parlamentului, la care, ca de obicei în ultimul timp, sunt de aşteptate replici şi contrareplici, şi dinspre putere către opoziţie, şi invers, dar şi între membrii actualei alianţe interimare.

Consiliul Asociaţiei foştilor deportaţi şi deţinuţi politici organizează o conferinţă de presă în speranţa dinamizării societăţii civile de a se pronunţa mai eficient în legătură cu actuala criză politică din Moldova.

Preşedintele Moldovei, domnul Nicolae Timofti, va avea şi el o întrevedere cu secretarul general al Uniunii Internaţionale a Comunicaţiilor, care se află într-o vizită în Moldova.

Premierul desemnat Vlad Filat va merge astăzi să asiste la prezentarea noilor uniforme ale celor din ministerul afacerilor interne, iar preşedintele parlamentului Marian Lupu inaugurează Salonul internaţional de carte pentru copii şi tineret. În agenda „sportivă” a premierului desemnat astăzi este planificată şi deschiderea oficială a campionatului Europei la Taekwondo.

Pe plan internațional, președintele Barack Obama va merge la Boston, unde va vorbi la un serviciu religios interconfesional dedicat celor uciși sau răniți în atacurile de luni. Reamintim că în urma celor doua explozii provocate trei oameni au murit, printre care un copil de 8 ani, şi 178 au fost răniţi.

În Polonia astăzi si mâine sunt comemoraţi 70 de ani de la Revolta din Ghetoul de la Varşovia.

La Strasbourg are loc adunarea plenară a parlamentului European şi pe agendă se află situaţia din Ucraina, Moldova, Kazahstan şi Balcanii de Vest.

La Bratislava se desfăşoară un forum pe probleme de securitate globală la care participă ministrul ceh de externe Karel Schwarzenberg, fostul consilier pe probleme de securitate naţională Zbigniew Brzezinski, preşedintele Estoniei Thomas Henrick Ilves, ministrul de externe al Poloniei Radoslav Sikorski.
XS
SM
MD
LG