Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chişinău se deschide summitul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, „Moldova ICT Summit 2013”. Vor fi prezenţi, între alţii, premierul desemnat Vlad Filat şi ambasadorul Statelor Unite, William Moser.

Va avea loc, de asemenea, o conferinţă de presă după cea de-a 20-a Reuniune a Consiliului Coordonator al Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în R. Moldova şi Ucraina (EUBAM). Reuniunea va fi prezidată de către şeful Delegaţiei UE în Ucraina, Jan Tombinski.

De astăzi se va afla în vizită o delegaţie a Adunării Parlamentare a Francofoniei, condusă de Jean-Paul Wahl, care va pregăti viitoarea sesiune regională a francofoniei, programată să aibe loc la Chişinău între 25-28 noiembrie. Parlamentul R. Moldova este membru asociat la Adunarea Parlamentară a Francofoniei iar secţia moldovenească din Adunarea parlamentară a Francofoniei este condusă de liberala Ana Guţu

În actualitatea internatională, coordonatoarea politicii externe europene, Catherine Ashton, îşi continuă turneul în Balcanii de vest, turneu început în Muntenegru. Următoarele etape sunt Albania şi Macedonia.

La Bruxelles vor fi între timp prezentate trei rapoarte importante pentru viitorul relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Macedonia, Serbia şi Kosovo. În cazul primelor două ţări, rapoarte pozitive ar putea da un indiciu despre data la care ar putea începe discuţiile de aderare la Uniunea Europeană. Pentru Kosovo, în joc este un Acord de asociere.

La Strasbourg continuă plenul Parlamentului European. Astăzi, în prezenţa premierului Finlandei, Jyrki Katainen, va avea loc o dezbatere privind viitorul Uniunii Europene. După care preşedintele Parlamentului, Martin Schulz se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Fondul Monetar Internaţional îşi prezintă previziunile pentru evoluţia economiei mondiale.
XS
SM
MD
LG