Linkuri accesibilitate

„Divorţ cu scandal în Partidul Liberal” (Adevărul)


„Filat distruge PL pentru a obţine fotoliul de premier” (Timpul).



Presa de astăzi acordă spaţii largi situaţiei din Partidul Liberal. Timpul numeşte ceea ce s-a întâmplat drept „puci”, iar Adevărul – „Divorţ cu scandal în Partidul Liberal”. Adevărul discută cele întâmplate şi cu analiştii politici, unul dintre care, Igor Boţan, afirmă că în situaţia creată, premierul Filat ar fi cel care ar putea stârni suspiciuni: „Acum Vlad Filat este suspectat de Ghimpu de conspiraţie contra PL, el i-a antagonizat şi pe ceilalţi parteneri, din partidul Democrat. E încă prematur să prognozăm ceea ce se va întâmpla. Sunt prea multe necunoscute”, concluzionează Igor Boţan.

Şi Petru Bogatu, editorialistul de la Jurnal de Chişinău, dedică acestui subiect un articol pe blogul său personal. Textul se întitulează „10 asemănări dintre Roşca şi Ghimpu care au declanşat revolta în PL”. Un scurt citat: „Mihai Ghimpu calcă prin străchini mai curând din ignoranţă şi inconştienţă decât din rea-credinţă. Dar asta nu salvează situaţia. In mintea strâmba si lucrul drept se strâmbă.

La rândul său, Constantin Tănase afirmă într-un editorial din Timpul că „Filat distruge PL pentru a obţine fotoliul de premier”.

Din „Adevărul” mai aflăm că Biroul Naţional de Statistică a înregistrat o creştere „surprinzătoare” la exporturi, de 18%. Ce şi unde exportăm mai mult scrie Ion Preaşcă, tot el autorul unui articol din care citim că Banca de Economii a apelat la serviciile colectorilor de datorii pentru a-şi întoarce banii pierduţi în credite neperformante.

Cornelia Cozonac, preşedinta Centrului de Investigaţii Jurnalistice rezumă (în Adevărul) într-o frază specificul activităţii de jurnalism de investigaţie în Republica Moldova – „Războiul acuzaţiilor sau vorbitul în dodii”. „Acum, când clasa politică moldovenească a ajuns într-o stare jalnică, se pare că e nevoie mai mult ca oricând de lideri credibili, cu mai multă responsabilitate, care n-ar vorbi aiurea, ci ar răspunde în faţa oamenilor şi a legii pentru orice cuvânt rostit public.”, citat închis.
XS
SM
MD
LG